Inspelningsplats hittad!

Jag har glada nyheter! Jag har en ny plats att spela in mina yogaklasser på. Ett ljust och vackert rum med både energi och ro.

Ny inspelningsplats

Sedan jag lämnade tillbaka nyckeln till lokalerna på Studio Karma i Norrtälje har jag letat efter en fin plats att spela in mina yogaklasser på. Ett vackert rum med rätt känsla. Nu har jag hittat det! Jag har haft den i tankarna ett tag och nu har jag varit där och kikat. Den blir perfekt! Jag måste naturligtvis göra om och anpassa lite. Ställa dit lite lyktor och annat pynt för att få till känslan av yogastudio. Om två veckor ska jag dit för att spela in för första gången! Sedan kommer ni snart att få se nya filmer med lite nytt utseende. Åh vad jag längtar!

Snart dags för hälsohelgen på Körunda

Det har varit långt fram, men nu närmar det sig. Den 24-26 november ska jag, tillsammans med Tony Irving och Cecilia Danermark, vara värd för en hälsohelg på Körunda. Det ska bli så roligt. 

Det är första gången som vi gör ett sånt samarbete. Jag har gjort lite mindre event med dem tidigare, i samband med Summer Boost i Norrtälje. Nu är det en hel helg! 

Jag kommer att hålla flera yogaklasser och ett föredrag. Just nu funderar jag på vilket föredrag jag ska hålla! Det ska vara på kvällen, efter yoga och dansklasser men före middagen. Det får alltså inte bli för tungt utan bör nog vara lite lättlyssnat. I mina tankar har jag skrivit ett utkast och det känns riktigt bra. Jag ska försöka få ner det i skrift också. Och sedan kommer jag nog att skriva om några gånger om jag känner mig själv rätt. Plus att jag kommer att improvisera en del på plats. Men det är alltid enklare att improvisera om man har ett bra grundmanus!

Om du är intresserad av att följa med till Körunda tror jag att det finns några platser kvar. Du anmäler dig via deras sida: https://korunda.se/event/tony-...

Oväntat goda kantareller

Här ska du få mitt bästa tips för kantarelltoasten! Det finns fortfarande mycket gula kantareller i skogen, jag plockade ett par liter idag. Kanske har du liksom jag några påsar med förvällda kantareller i frysen, eller så kanske du hittar några på nästa skogspromenad. Eller kanske köper du färdigplockade i mataffären! Det spelar inte så stor roll i det här sammanhanget. Gör sedan så här:

  • Rensa nyplockad svamp så att du får bort alla barr, kryp och sandkorn
  • Tina fryst svamp
  • Skär i lagom stora bitar
  • Lägg svampen i en het stekpanna eller kastrull - Obs! Vänta lite med smör och olja!
  • Låt den steka en stund, så att vattnet kommer ut och det blir lite bubbligt en stund. 
  • Finhacka lite gul lök medan du väntar.
  • När nästan allt vatten kokats bort lägger du i en rejäl klick smör och löken. 
  • Stek tills det knäpper i svampen och löken har mjuknat, det tar lite längre tid än man tror.
  • Häll i en skvätt grädde och lite grönmögelost! Här är hemligheten! Osten! Den ger sälta och lite extra umami
  • Rosta eller stek brödbitar och lägg upp svampen på! Supergott!!

Om du vill göra svampsås kan du lägga i lite grönmögelost som smaksättning strax innan såsen är klar. Smaka dig fram till lagom styrka, mjuka av med grädden om det blir för mycket.